Meistä

Yritysesittely

Ihastjärven Linjan historia ulottuu vuosiin 1939-1940, jolloin Viljo Nironen ja Hjalmar Pastinen aloittivat linja-autoliikennöinnin Ihastjärven kylältä kulkevalta reitiltä Mikkeliin. Yhtiö rekisteröitiin osakeyhtiöksi vuonna 1982, ja Nirosen poika Rauli Nironen yhdessä sukunsa kanssa jatkoi tämän jälkeen linja-autoliikenteen harjoittamista. (Tiedot Ihastjärven kylän perinnekirjasta)

Vuonna 1997 Ihastjärven Linja Oy myytiin sen nykyisille yrittäjille ja omistajille, veljeksille Tarmo ja Rauno Pulkalle. Kaupassa siirtyi muun muassa liikennöintisopimus Mäntyharju-Mikkeli -välillä sekä kolme linja-autoa. 

Tähän päivään tullessa yrityksen toiminta on laajentunut huomattavasti ja se jatkaa kehittymistään. Yhtiöllä on bussivarikko Mikkelissä ja toimisto Mikkelin Rautatieaseman tiloissa. Kaluston lukumäärä on 11 linja-autoa, kokoluokissa 14, 16, 23, 32, 50, 54 ja 60 -paikkaiset. Yhtiö liikennöi reittiliikenteen ja tilausajojen lisäksi aikataulunmukaisia koululais- ja asiointiliikennevuoroja Mikkelin kaupungissa sekä ympäröivällä seudulla.

Yhtiön pitkiä perinteitä jatkaen Ihastjärven Linja Oy liikennöi edelleen Ihastjärvi-Mikkeli sekä Mäntyharju-Mikkeli -vuoroilla. Toimialan uudistuessa yhtiö on panostanut digitaalisiin kanaviin asiakkaiden tavoittamisessa sekä monipuoliseen kalustoon, joka tukee nykypäivän ympäristölle asetettuja tavoitteita.

Laatulupauksemme

Joukkoliikennelain 48 §:n mukainen laatulupaus

1) Ihastjärven Linja Oy:n tarjoamat liikennepalvelut 
Ihastjärven Linja Oy tarjoaa aikataulunmukaista reittiliikennettä, koululaiskuljetus- ja asiointiliikennettä Etelä-Savossa ja Itä-Suomen alueella. Tarjoamme myös tilausliikennettä sekä matkapaketteja. Yhtiön päätoimipaikka sijaitsee Mikkelissä. Aikataulut reiteillemme löytyy nettisivuiltamme sekä Matkahuollon sivuilta www.matkahuolto.fi. 

2) Tiedottaminen
Vuoroliikenteemme voimassa olevista aikatauluista ilmoitamme nettisivuillamme sekä www.matkahuolto.fi -sivustolla. Mahdollisista muutoksista ilmoitamme nettisivuillamme. Tilausliikenteen tarjouspyyntökyselyt, varaukset ja tiedustelut voi tehdä nettisivujemme kautta Tarjouspyyntö-lomakkeella, sähköpostin kautta tai puhelimitse puh. 0400 564 082.

3) Matkaliput ja lippujärjestelmiin kuuluminen
Kuulumme Oy Matkahuolto AB informaatio- ja lippujärjestelmään. Reittiliikennevuoroillamme maksutapana käyvät käteismaksu, korttimaksu ja Matkahuollon lipputuotteet. Mikkelin kaupungin kanssa yhteistyössä järjestetyillä vuoroilla maksutapana käy edellisten lisäksi Waltti-kortti. Alennusryhmille (eläkeläiset, opiskelijat, lapset) on omat lipputyyppinsä ja hinnanalennuksensa.

4) Linja-autot
Kalustomme koostuu 14–62 -paikkaisista linja-autoista. Tilausajobussien varusteluun kuuluu WC, turvavyöt, ilmastointi ja USB-latauspistokkeet. Yhtiöllä on käytössä pyörätuolipaikalla varustetut 14 ja 16-paikkaiset matalalattiabussit ja kuljettajamme avustavat matkustajat kyytiin tarvittaessa. Huomioimme autovalinnassa aina matkustajan erityistarpeet. 

5) Henkilökunta
Kaikessa toiminnassamme tavoitteena on tyytyväinen asiakas. Kuljettajamme opastavat asiakkaita esiintulevissa kysymyksissä. Henkilökuntamme on mukana EU:n ammattipätevyysdirektiivin mukaisessa koulutuksessa. 

6) Asiakastyytyväisyys ja palaute
Meille voi lähettää palautetta sähköpostitse tarmo.pulkka(at)ihastjarvenlinja.fi tai puhelimitse puh. 0400 564 082. Otamme kaikki saadut palautteet huomioon toimintaa kehittäessämme. Mahdolliset matkalipun hinnan palautuksia ja korvauksia koskevat vaatimukset käsittelemme aina tapauskohtaisesti ja mahdollisimman nopealla aikataululla.

7) Henkilötietojen käsittely
Käsittelemme henkilötietoja EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti. Tarkempaa tietoa henkilötietojen käsittelystä saa uuteen välilehteen avautuvasta pdf-tiedostosta: Ihastjärven Linja Oy – GDPR.